Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Сјутра потписивање уговора из Програма заштите и очувања културних добара за 2018. годину и промоција Годишњака ЦКАЦГ

Објављено: 11.03.2018. 20:39 Аутор: мку
Уговори из Програма заштите и очувања културних добара за 2018. годину биће потписани у понедјељак, у 12 сати, у Министарству културе на Цетињу.

Присутнима ће се обратити министар културе Александар Богдановић, који ће са реализаторима пројеката потписати уговоре планиране овогодишњим Програмом заштите.

Овогодишњи Програм садржи 116 пројеката за које ће Министарство културе издвојити 1.138.833 еура. Пројекте ће реализовати националне и општинске установе и самостални органи управе из области културне баштине.

Након потписивања уговора услиједиће промоција првог броја Годишњака Центра за конзервацију и археологију Црне Горе.

У Годишњаку су представљене активности које је Центар реализовао у протеклој години, а од којих је највећи дио финансиран у оквиру Програма заштите и очувања културних добара за 2017.годину.

На промоцији ће говорити Драган Спасић, предсједник Савјета ЈУ Центар за конзервацију и археологију, Жељко Калезић, помоћник директора Центра за област конзервације, Марија Јабућанин помоћница директора Центра за област археологије, и Јасминка Гргуревић, члан редакције Годишњака.
   
МИНИСТАРСТВО КУЛТУРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?