Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Пронађен хероин, пиштољ и муниција; два лица лишена слободе

Објављено: 10.03.2018. 18:00 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одсјека за борбу против дроге су јуче, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, пресјекли још један ланац кријумчарења опојне дроге хероин, и том приликом лишили слободе два лица због сумње да су починила кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога и кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Наиме, службеници Одсјека су, 09.03.2018. године, поступајући по претходно прибављеној наредби судије за истрагу Вишег суда у Подгорици, извршили претрес стана који користили Б.Д. (39) из Подгорица и А.П. (24) из Даниловграда. Том приликом полицијски службеници су пронашли и одузели три већа паковања са садржајем прашкасте материје свијетлобраон боје за коју се сумња да је опојна дрога хероин тежине од око 370 грама, паковање са садржајем тзв. смјеше за мијешање са опојним дрогама ради добијања количини, тежине од око 350 грама, пиштољ марке „ЦЗ“ калибра 7,65мм са 6 комада муниције у илегалном посједу, три ваге за прецизно мјерење са траговима прашкасте материје као и више мобилних телефона.

Криминалистичка обрада упућује на сумњу да су се Б.Д. и А.П. у дужем временском периоду бавили набавком и стављањем у промет опојне дроге хероина, који су набављали у већим количинама, након чега су користећи тзв. смјешу вршили мијешање ради добијања веће количине и уз помоћ више ваги вршили мјерење и даље паковање са намјером даљег стављања у промет на подручју Подгорице.

Пронађена опојна дрога и остали предмети ће бити упућени у Форензички центар ради вјештачења.

О догађају је обавијештен државни тужилац у ВДТ у Подгорци који је наложио да се Б.Д и А.П. лише слободе и да му се приведу уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да су починили кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја и неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?