Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Презентација: Интегрисани информациони систем социјалног старања (ИИССС)

Објављено: 12.03.2018. 17:26 Аутор: мрсс

mrss

Презентацији, која је одржана у сриједу, 7. март, 2018 год., у УН згради, присуствовали су главни инспектор и инспектори Управе за инспекцијске послове, Одсјека за инспекцију социјалне и дјечје заштите; генерални директори и представници Дирекотрата за информатику и аналитичко-статистичке послове и Директората за социјално старање и дјечју заститу Министарства рада и социјалног старања; директорица ЦЗСР за Главни град Подгорица и општине у оквиру Главног града Голубовци и Тузи са сарадницима, и представници УНДП-а.

Уводне напомене и катак приказ Пројекта дали су Драган Ракетић, ген. директор Директората за информатику и аналитичко-статистичке послове у МРСС, Александра Вишњић, рук. пројекта УНДП и Бранимир Букилић, аналитичар информационих систама, УНДП, док је Сузана Миловић, рук. ПЈ Голубовци демонстрирала примјер поступка за остваривање права на Материјално обезбјеђење кроз ИИССС.

Током презентације ИИССС-а посебна пажња је посвећена тумачењу доказа који се прикупљају аутоматском размјеном података са институцијама у чијој су надлежности електронски е-регистри из којих се црпе докази неопходни за остваривање права на материјално обезбјеђење, тј. за утврђивање имовине, прихода и статуса подносиоца захтјева и корисника права. Бранимир Букилић је са техничке стране објаснио начин размјене података, безбједност размјене, као и валидност електронског документа. Сузана Миловић је кроз демонстрацију поступка за материјално обезбјеђење демонстрирала изглед тих доказа у систему и начин њихове валидације.

Презентацију су испратила конструктивна питања и расправа, а у оквиру дискусије, констатована су заједничка закључна запажања. Овдје можете преузети Записник са састанка.

Записник са састанка- социјални картон.доцx

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?