Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Заједничко саопштење: Полицијски и царински службеници на ГП Враћеновићи пронашли и одузели око пет килограма сканка; осумњичени лишен слободе

Објављено: 12.03.2018. 18:31 Аутор: УП и УЦ
Службеници Управе полиције МУП-а – Одјељења граничне безбједности Никшић и Управе царина – Царинске испоставе Враћеновићи, су на граничном прелазу Враћеновићи пронашли и одузели око пет килограма опојне дроге сканк. Осумњичени лишен слободе због постојања основане сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Наиме, полицијски службенци ОГБ Никшић и царински службеници ЦИ Враћеновићи су, 10.03.2018. године око17,30 часова, на граничном прелазу Враћеновићи на излазу из Црне Горе, поступајући на основу оперативне информације, контролисали пмв марке “ВW Пассат“ караван херцегновских регистарских ознака којим је управљао С.Н. (37) из Никшића. Детаљним прегледом возила, полицијски и царински службеници су у задњем дијелу возила, испод сједишта у отвору резервоара за гориво, пронашли и одузели 19 мањих пвц паковања са садржајем суве биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога сканк, укупне тежине од око пет килограма.

О свему су обавијештени службеници Одсјека за борбу против дроге.

Опојна дрога биће упућена у Форензички центар ради вјештачења.

О догађају је обавијештен државни тузжилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици који је наложио да се С.Н. лиши слободе и да му се приоведе уз крвичну пријаву због постојања основане сумње да је почнио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога. Након саслушања тужилац је за С.Н. донио рјешење о задржавању у службеним просторијама Центра безбједности Подгорица до привода надлежном судији за истрагу.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?