Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Беране: Претресима на двије локације пронађени оружје, муниција и марихуана

Објављено: 12.03.2018. 19:03 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Беране су у склопу појачаних активности које предузимају у циљу проналаска ватреног оружја у илегалном посједу извршили претресе на двије локације и том приликом пронашли и одузели оружје, муницију и марихуану.

Наиме, службенице ЦБ Беране су, 09.03.2018. године, поступајући по претходно прибављеној наредби судије за истрагу Основног суда у Беранама, извршили претрес породичне куће коју користи В.Љ. (56) из Берана. Том приликом полицијски службеници су пронашли и одузели гасни пиштољ „Блоw“ Ф92 калибра 9 мм и 21 комад ловачке муниције калибра 16/70. О догађају је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Беранама који се изјаснио да нема елемената кривичног дјела већ да се ради о прекршају. Против В.Љ. ће бити поднијета прекршајна пријава у редовном поступку због почињеног прекршаја из Закона о оружју.

Надаље, службеници ЦБ Беране су, 10.03.2018. године, поступајући по оперативним сазнањима, у координацији и по налогу државног тужиоца ОДТ у Беранама, а по претходно прибављеној наредби судије за истрагу Основног суда у Беранама, извршили претрес породичне куће коју користи безбједносно интересантно лице Б.П.(34) из Берана. Том приликом полицијски службеници су пронашли и одузели пиштољ марке „Маузер“ калибра 7,65 мм, седам метака са оквиром калибра 7,65мм, седам метака калибра 9мм, прибор за чишћење оружја, футролу од пиштоља и замотуљак у пвц фолији са садржајем биљне материје тамнозелене боје и један тзв. џоинт са садржајем биљне материје тамнозелене боје за које се сумња да је опојна дрога марихуана укупне тежине од 7,7 грама.

Пронађено и одузето оружје, муниција и опојна дрога биће упућени у Форензички центар ради вјештачења.

О догађају је обавијештен државни тужилац у ОДТ у Беранам који се након упознавања са чињеничним стањем изјаснио да се о догађају упозна ВДТ у Бијелом Пољу. Државни тужилац у ВДТ у Бијелом Пољу је наложио да ће се након проналаска лица, с обзиром да лице није затечено у кући приликом претреса, и прикупљеног обавјештења од њега, изјаснити о квалификацији догађаја.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?