Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Херцег Нови: Кривична пријава против бившег инспектора Управе за инспекцијске послове због сумње да је злоупотребом положаја омогућио грађење објеката без дозволе

Објављено: 13.03.2018. 17:31 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одсјека за сузбијање привредног криминалитета Сектора криминалистичке полиције су државном тужиоцу у Основном државном тужилаштву у Херцег Новом поднијели кривичну пријаву против Д.З. (51) из Херцег Новог, због постојања основане сумње да је починио продужено кривично дјело злоупотреба службеног положаја из чл.416. ст.1.тач.1. вези члана 49 став 1 КЗЦГ.

Он је, како се сумња, кривично дјело починио у вријеме док је био запослен у Управи за инспекцијске послове на начин што је у својству овлашћеног лица – инспектора заштите простора у овој Управи, у више наврата у периоду од 03.11.2016. године до 29.08.2017. године, сачинио лажне службене исправе – записнике о извршеном инспекцијском прегледу у којима је навео неистините податке везано за чињенична стања. Ти неистинити подаци су се односили на контролу градње објеката од стране више инвеститора, на подручју општина Херцег Нови и Тиват. Такође, кривично дјело је, сумња се, починио и на начин што није предузимао мјере и радње из своје надлежности, а сходно његовим овлашћењима и важећим законским прописима.

Осумњичени Д.З. је на овај начин, како се сумња, противправним искоришћавањем свог службеног положаја и невршењем своје службене дужности, омогућио инвеститорима да граде објекте без претходно прибављене грађевинске дозволе.

Кривична пријава против овог лица је, након консултација са надлежним тужиоцем, том тужиоцу поднијета у редовном поступку.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?