Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Рожаје: Расвијетљене двије тешке крађе и двије крађе

Објављено: 14.03.2018. 19:35 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одјељења безбједности Рожаје су, предузимајући мјере и радње у циљу расвијетљавања кривичних дјела из области имовинских деликата, расвијетлили четири кривична дјела и то два кривична дјела крађа и два кривична дјела тешка крађа. Том приликом надлежном тужиоцу су поднијети извјештаји о извршеним кривичним дјелима. Осумњичено пет лица, од којих четири лица у вријеме извршења кривичних дјела нису имала 14 година живота и с обзиром на узраст нису кривично одговорна.

Наиме, службеници ОБ Рожаје су расвијетили кривично дјело крађа почињено на штету Л.Ш. из Никшића, а које су како се сумња, починили Х.Х. (14) из Рожаја и К.Р. који у вријеме извршења криичног дјела није имао 14 година и није кривично одговоран. Они су ово кривично дјело, како се сумња, починили на начин што су, 08.11.2017, из преноћишта доо „Wахелс“, из собе отуђили мобилни телефон марке „Самсунг А5“ и 40 еура.
Надаље, службеници ОБ Рожаје су расвијетлили кривично дјело тешка крађа почињено 06.12.2017. године, на штету доо „Wахелс“ и дошли до сазнања да су наведено кривично дјело починили, како се сумња, К.Р. и Д.Е. који у моменту извршења кривичног дјела нису имали 14 година живота и нису кривично одговорни с обзиром а узраст. Они су том приликом, како се сумња, отуђили два лед телевизора марке „Телефункер“.
Полицијски службеници су, расвијетлили кривично дјело крађа почињено, 30.01.2018 године, на штету доо „Wахелс“, којом приликом је из овог преноћишта отуђен телевизор марке „Телефункер”, 240 конвертибилних марака и 50 еура. Сумња се да су ово кривично дјело починили К.Р. и Д.Е, који у моменту извршења кривичног дјела нису навршили 14 година живота и нису кривично одговорни. Такође, расвијетљено је и кривично дјело тешка крађа почињено 26.02.2018 године на штету И.М. из Рожаја, када је обијен стан и отуђено 120 еура. Сумња се да су ово кривично дјело починили Х.Х. (14), К.Р. Ф.И. и А.И, а који у моменту извршења кривичног дјела нису имали 14 година живота и с обзиром на узраст нису кривично одговорни.
О догађају је обавијештен државни тужилац за малољетнике у Основном државном тужилаштву у Рожајама који је наложио да му се поднесу извјештаји о извршеним кривичним дјелима ради даљег поступања.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?