Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Загреб: Делегација Људских ресурса са хрватским колегама о искуству увођења добровољног војног рока

Објављено: 15.03.2018. 15:33 Аутор: мод
Делегација Директората за људске ресурсе Министарства одбране Црне Горе, на челу са потпуковником мр Веселином Пејовићем, начелником Дирекције за организацију и одбрамбене припреме, боравила је у дводневној радној посјети Министарству одбране Републике Хрватске. 

Циљ посјете био је упознавање са искуствима Министарства одбране и Оружаних снага Републике Хрватске у домену добровољног служења војног рока, вођења евиденције војних обвезника као и попуне резервног састава. 

Делегацију је у Министарству одбране Републике Хрватске примио помоћник министра Управе за људске потенцијале, Зоран Пиличић. Нашој делегацији предочени су изазови и искуства са којима се колеге из Хрватске сусријећу приликом увођења добровољног служења војног рока, увођења лица у војне евиденције, као и током процеса попуне резервног састава. 

Наша делегација је у Загребу посјетила црногорске кадете које се школују на Хрватском војном училишту „Др. Фрањо Туђман“. 

Посјета је реализована у складу са Планом билатералне сарадње Министарства одбране Црне Горе и Министарства одбране Републике Хрватске.

mod
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?