Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

У току промоција војног позива у 18 средњих школа из 10 црногорских градова

Објављено: 15.03.2018. 16:52 Аутор: мод
Данашњом посјетом младих официра Војске Црне Горе и представника Министарства одбране ђацима гимназије „Нико Роловић“ и Средње економско-угоститељске школе у Бару, настављена је промоција војног позива међу црногорским средњошколцима.

Ријеч је о акцији којом Министарство одбране жели да на атрактиван и младима близак начин приближи идеју о могућности школовања на иностраним војним академијама и, генерално, о предностима војне каријере, онима који су у фази избора своје животне професије.

У плану обиласка, који је почео 7. марта, је 18 средњих школа из 10 црногорских градова, Подгорице, Никшића, Даниловграда, Цетиња, Бара, Котора, Херцег Новог, Берана, Бијелог Поља и Пљеваља.

Средњошколци, ученици ИИИ и ИВ разреда показују изузетно интересовање, поготово у разговору са официркама и официрима ВЦГ о студијама на војним академијама у Хрватској, Македонији, Италији, Грчкој или Сједињеним Америчким Државама и, потом, војног ангажмана који их је чекао у Војсци Црне Горе.

Представници Министарства одбране ђацима у учионици, њима блиском амбијенту, представљају вишеструке предности војног позива у Црној Гори, као чланици Алијансе, могућности каријерног развоја и усавршавања, поготово када се крене са позиције кадета, који представљају будући командни састав Војске Црне Горе.

Они ће 21. марта посјетити Гимназију „Панто Малишић“ и Средњу стручну школу „Вукадин Вукадиновић“. Наредног дана ће бити у Бијелом Пољу, у гимназији „Милоје Добрашиновић“ и Средњој електро-економској школи, док су за 23. март планиране гимназија „Танасије Пејатовић“ и Средња стручна школа у Пљевљима.

Огласи за упис на неке од војних академија почињу већ крајем марта.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?