Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Позив за достављање пројектних приједлога у оквиру Фонда Централно-европске иницијативе (ЦЕИ) за сарадњу

Објављено: 15.03.2018. 19:32 Аутор: Министарство науке
Секретаријат Централно-европске иницијативе из Трста, Република Италија, 8. марта 2018. године објавио је позив за достављање пројектних приједлога у оквиру Фонда ЦЕИ за сарадњу.

Приједлози пројекта морају бити у складу са Акционим планом ЦЕИ 2018-2020 (доступан на сајту хттп://www.цеи.инт/цонтент/цеи-план-ацтион-2018-2020) и испуњавати критеријуме прописане Позивом за пројекте и Смјерницама за аплицирање. Приједлози пројеката морају бити фокусирани на мобилност и повезаност у ЦЕИ региону кроз размјену и пренос знања између држава ЦЕИ које су чланице ЕУ и оних које још увијек нису.

Позив је отворен за све организације у приватном и јавном сектору, као и међународне и регионалне организације.

Приликом аплицирања потребно је да се детаљно наведе на који начин ће предложена пројектна активност допринијети реализацији циљева Централно-европске иницијативе.

Активности сарадње могу се односити на организовање конференција, семинара, радионица и осталих врста састанака, као и припрему студија и анализа. Остале врсте активности које су у складу са основним циљевима могу бити узети у разматрање, укључујући оне иницијативе које имају за циљ пружање подршке изради пројеката у вези са имплементацијом макро регионалних стартегија и Стратегије развоја Југоисточне Европе до краја 2020. године (ЈИЕ 2020).

Услов за реализацију пројектних активности је да се обезбиједи учешће одређеног броја представника из земаља чланица ЦЕИ (половина+1 али ни у ком случају мање од једне трећине земаља чланица ЦЕИ). Земље чланице ЦЕИ су: Албанија, Аустрија, Бјелорусија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Црна Гора, Чешка, Хрватска, Италија, Мађарска, Македонија, Молдова, Пољска, Румунија, Словачка, Словенија, Србија и Украјина.

Укупан буџет у оквиру овог позива износи 400.000 ЕУР, а максималан износ који може бити одобрен по пројекту износи 15.000 ЕУР. Контрибуција ЦЕИ не може прећи 50% укупних трошкова за дату пројектну активност. Остали износ мора обезбједити апликант из својих извора, укључујући „ин-кинд“ контрибуције (које не прелазе 25% укупног буџета за активности).

Период за имплементацију активности је 1. јануар - 31. децембар 2019. године.

Детаљније информације о позиву, условима и начину аплицирања налазе се на интернет страници ЦЕИ: хттп://www.цеи.инт/цонтент/цооператион-ацтивитиес?таб=1

Апликације се достављају најкасније до 8. маја 2018. године на е-маил: апплицатионс.цоопфунд@цеи.инт ; цц: иван.иванисевиц@мфа.гов.ме .
Контакт особа у Министарству науке је мр Мартина Лукић, Дирекција за међународне програме и европске интеграције (е-маил: мартина.лукиц@ман.гов.ме ; тел: 020 405 334).
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?