Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: ГДДС табела са фискалним и подацима о јавном дугу

Објављено: 02.03.2018. 20:17 Аутор: Ивона Михајловић - администратор
Црна Гора је 5. децембра 2011.године приступила Општем систему за дисеминацију података (енг. Генерал Дата Диссеминатион Сyстем, ГДДС) у оквиру Међународног монетарног фонда (ММФ).

ГДДС је структурирани систем у коме се земље чланице ММФ-а добровољно обавезују на побољшање квалитета података, који се прикупљају и дистрибуирају кроз статистичке системе у дужем периоду, за потребе израде што квалитетнијих макроекономских анализа. 

Основни циљ ГДДС-а је да помогне земљама да развију добре статистичке системе, с нагласком на свеобухватност, квалитет и ажурност података и пракси дисеминације економских, финансијских и социо-демографских података. 

ГДДС метаподаци обухватају фискални сектор и опште податке  реалног сектора (национални рачуни, цијене, производња, тржиште рада), финансијског сектора, спољног сектора, и социо-демографске податке (број становника).

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?