Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Десет средњошколаца из више црногорских градова посјетило Министарство одбране

Објављено: 16.03.2018. 23:32 Аутор: мод
Десет средњошколаца из Колашина, Пљеваља, Мојковца, Жабљака, Цетиња и Рожаја посјетило је данас Министарство одбране, у оквиру пројекта Недјеља грађанског образовања који су, од 14. до 17. марта, организовали Црногорско-америчко удружење студената (МАYАА, Монтенегрин-Америцан Yоутх Алумни Ассоциатион) и ФЛЕX програм.

Начелник Дирекције за развој и планирање у Министарству одбране, потпуковник Здравко Петровић изразио је задовољство овом иницијативом и интересовањем средњошколаца на тему чланства Црне Горе у НАТО као и за војни позив. 

Потпуковник Петровић је говорио о начину рада Министарства одбране, о формацији Војске, бенефитима чланства Црне Горе у НАТО, те нагласио значај што интензивније сарадње Министарства и Војске са млађом популацијом. 

Никола Радуновић из Дирекције за НАТО у Министарству одбране говорио је гостима о организацији Алијансе и њеним вриједностима, о реформама кроз које је Црна Гора прошла на путу ка чланству у НАТО и доприносу наше државе међународним мировним мисијама. 

Ученици су били посебно заинтересовани за начин рада и функционисања у Војсци. Капетаница Сања Пејовић из Дирекције за планирање и развој људских ресурса упутила их је о начину запошљавања у Војсци, школовању на иностраним војним академијама и Љетњем војном кампу. 
 
ФЛЕX Алумни заједницу у Црној Гори чине бивши стипендисти Футуре Леадерс Еxцханге програма размјене ученика који финансира Влада САД-а. При повратку са размјене, ученици
постају дио алумни заједнице (организација бивших учесника програма) кроз коју имају могућност да подијеле своја искустава и спроводе мање пројекте у разним областима од
интересовања. ФЛЕX Алумни заједница у Црној Гори броји 163 члана.

Заједно са осталим бившим учесницима (алумнистима) омладинских програма размјене Владе САД (УГРАД, ФОРЕЦАСТ, Бењамин Франклин Трансатлантиц Феллоwсхип) ФЛЕX алумнисти су основали Црногорско - америчко удружење студената (ЦАУС – МАYАА).

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?