Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Састанак са руководиоцима пројеката одобрених по Конкурсу за подстицање учешћа у програмима Хоризонт 2020 и ЦОСТ

Објављено: 19.03.2018. 17:47 Аутор: Министарство науке
Ministarstvo nauke Ministarstvo nauke

У петак, 16. марта 2018. године, у просторијама Министарства науке одржан је састанак представника Министарства науке са руководиоцима пројеката, одобрених по Конкурсу за подстицање учешћа у програмима Хоризонт 2020 и ЦОСТ.

Подсјећамо да је крајем децембра 2017. године по овом конкурсу одобрено 17 пројеката, и то 14 који се односе на укључивање у истраживања која покривају текући пројекти међународне научне сарадње (5 пројеката у вези са истраживањима из програма Хоризонт 2020 и 9 пројеката који се везују за акције ЦОСТ програма) и 3 пројекта која се односе на припрему пројеката у наредним конкурсима програма Хоризонт 2020.

Руководиоци пројеката су у кратким цртама представили планове рада на пројектима током 2018. године, након чега је услиједила дискусија о искуствима и проблемима са којима су се пројектни тимови сусрели на почетку реализације пројеката, а који се у највећој мјери односе на набавку опреме.

На крају састанка, имајући у виду велико интересовање наше научне заједнице за учешће у ЦОСТ програму, руководиоци пројеката су дали пар конкретних предлога за унапређење националних процедура за укључивање у ЦОСТ акције.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?