Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Свечано дочекан ВИИ контингент из мисије „Одлучна подршка“

Објављено: 19.03.2018. 19:23 Аутор: мод
На војном аеродрому у Голубовцима данас је уприличен свечани дочек ВИИ контингента Војске Црне Горе из међународне мисије „Одлучна подршка“ (Ресолуте Суппорт) у Авганистану.

Замјеник начелника Генералштаба, пуковник Светозар Брајковић, похвалио је ангажовање припадника ВЦГ у изузетно комплексном окружењу.
„Показали сте да се сваки црногорски контингент адекватно припрема и опрема за ангажовање у мировним мисијама и поставили тежак задатак свим вашим колегама који у будућем периоду буду ангажовани у таквом окружењу, јер сте одговорили најзахтјевнијим стандардима понашања и професионализма“, истакао је пуковник Брајковић.

Командант контингента, капетан Немања Дробњак, је захвалио на указаном повјерењу и навео да није било лако и једноставно бити фокусиран током свих шест мјесеци, али да су уз заједничке напоре свих припадника, увијек били као један.

„Данас поносно стојим испред строја војника који је шест мјесеци био амбасадор Црне Горе у Авганистану. Шест мјесеци одвојени од својих породица, схватили смо да смо једна породица и тако смо функционисали. На задатку веома професионални, а по обављеном задатку смо сву професионалност коју посједујемо претварали у породичну атмосферу. Црногорски војник је био примјер како треба да се носи униформа у међународном окружењу“, закључио је капетан Дробњак.

Припадници ВИИ црногорског контингента у међународној мисији „Одлучна подршка“ у Авганистану, били су ангажовани од 29. августа 2017. године, на задацима обезбјеђења савјетничких тимова у зони одговорности Регионалне команде „Сјевер“.

mod mod mod
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?