Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење Оперативног штаба за заштиту и спашавање

Објављено: 19.03.2018. 20:28 Аутор: МУП
Раст водостаја Скадарског језера и ријеке Бојане је евидентан. Приближава се нивоу када може бити великих проблема у смислу директног угрожавања становништа, затим домаћинстава и других објеката. Поплаве још увијек нијесу захватиле подручја са потенцијалним ризиком, али хидролошки и метеоролошки параметри говоре да се ситуација у наредним данима може значајно усложњавати и компликовати.

Оперативни штаб константно прати ситуацију и у сталном је контакту са надлежним службама и органима, како на локалном, тако и на државном нивоу.

На основу информација које Оперативни штаб за заштиту и спашавање, преко ОКЦ112 Директората за ванредне ситуације има, ситуација је и у сусједној Албанији врло сложена по овом питању. Количина вода у хидроакумулацијама на Дриму је премашила критични ниво.

Имајући у виду да је уз количину падавина, и друге факторе, испуштање воде из ових хидроакумулација један од кључних разлога подизања водостаја језера, и да ће директно условљавати ситуацију на терену, још једном апелујемо на грађане да покретну имовину и животиње измјесте на сигурне локације, да путем средстава информисања прате развој ситуације и буду одговорни сарадници у овом заједничком проблему.

Систем заштите и спашавања је и даље у пуној приправности са свим расположивим материјалним и људским ресурсима и реаговаће у складу са развојем ситуације.


РУКОВОДИЛАЦ ОПЕРАТИВНОГ
ШТАБА ЗА ЗАШТИТУ И СПАШАВАЊЕ
МИРСАД МУЛИЋ



Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?