Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Которским средњошколцима презентоване могућности образовања на војним академијама

Објављено: 17.03.2018. 15:57 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Представници Министарства одбране упознали су данас (16. ИИИ 2018) наше ученике са могућностима образовања на иностраним војним академијама и пројектима Министарства одбране који су намијењени младима.

Госте је испред школа поздравио директор Божо Перовић, након његовог обраћања тим Министарства одбране представио је гдин Владо Јовићевић, савјетник у ПР служби Министарства.
Ученици Средње поморске школе и Гимназије сазнали су да Министарство одбране за потребе Војске Црне Горе образује кадете на војним академијама у Хрватској, Македонији, Грчкој, Италији и Сједињеним Америчким Државама и то за сва три вида: Копнену Војску, Морнарицу и Ваздухопловство.

Г. Јовићевић је још рекао како Министарство одбране Црне Горе постоји 12 година, како истраживања показују да је управо Војска Црне Горе институција којој грађани највише вјерују, како Војска практикује и Дане отворених врата, а све са циљем да своје дјеловање грађанима учини блиским, ученици су упознати и са свим видовима комуникације путем којих је Војска у контакту са грађанима Црне Горе како путем њиховог сајта тако и путем друштвених мрежа (Фацебоок и Инстаграм).

PR služba Ministarstva prosvjete

Средњошколцима се потом обратила гђа Драга Ђурђић испред директората за људске ресурсе у Министарству одбране и упознала их са свим бенефитима које образовање на војним академијама нуди, наводимо неке од њих: могућности сталног запослења, каријерног напредовања, усавршавања и обука, примања (плате и накнаде), рјешених стамбених потреба, те учешћа у међународним мисијама. Као предност још је наведено и образовање у међународном окружењу, учење страних језика, специјализације, стицање командних и лидерских способности те образовање по ЕЦТС систему, тј. по Болоњи које полазницима академија омогућава евентуални наставак образовања и на цивилним факултетима, наравно посебно је лијепо што образовањем на овим академијама стичу пријатеље широм свијета.

Ученици су заинтересовано слушали и о љетњем војном кампу који је и осмишљен у циљу повећања степена заинтересованости за образовање на војним акаденијама.

Потом су услиједила обраћања поручнице Тине Брајовић и поручника Милана Јоксимовића који су говорили о својим личним искуствима образовања на војним академијама. Поручница Брајовић је академију завршила у Македонији док је поручник Јоксимовић академију завршио у Грчкој, њихова веома позитивна искуства ученици су испратили са посебном пажњом. Поручница и поручник су потом одговарали на питања средњошколаца, а замолили су и полазницу прошлогодишњег љетњег кампа која је била у публици да истакне своја искуства.

Презентацију тима Министарсва одбране испратило је укупно 180 ученика, у амфитеатру школа.

Господин Јовићевић је захвалио средњошколцима и домаћинима на пажњи уз поруку да је задатак војске не да пуца, већ да брани и помаже.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?