Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Почео тродневни НАТО панел за противваздухопловну и ракетну одбрану

Објављено: 20.03.2018. 16:36 Аутор: мод

У подгоричком хотелу „Хилтон“ данас је почео тродневни НАТО панел за противваздухопловну и ракетну одбрану (Панел он Аир анд Миссиле Дефенце - ПАМД).

Панел је једна од радних тијела Комитета за противваздухопловну и ракетну одбрану (Аир анд Миссиле Дефенце Цоммиттее - АМДЦ) које је задужено за израду приједлога докумената из надлежности Комитета АМДЦ.

Састанку присуствују представници НАТО чланица, војних ауторитета (ИМС, АЦТ, АИРЦОМ) и НАТО стручне организације за области противваздухопловне и ракетне одбране.

Панел има двије активности - прољећни пленарни састанак и радионицу. Пленарни састанак је прилика да се сагледају резултати рада од претходног састанка и размотре питања и задаци којима ће се Комитет и Панел бавити у наредном периоду, док ће радионица бити посвећена студији о здруженим ваздухопловним снагама (Јоинед Аир Поwер Фоллоwинг Тхе 2016 Wарсаw Суммит - Ургент Приоритиес).

Учесници ће обићи Ваздухопловство Војске Црне Горе и Ваздухопловни оперативни центар који ће бити дио НАТО интегрисаног система противваздухопловне и ракетне одбране (НАТО интегратед Аир анд МИССИЛЕ дефенце сyстем - НАТИНАДМС).

mod

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?