Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Претреси на осам локација; пронађена муниција, опојна дрога, средства комуникације и други предмети; против једног лица кривична пријава

Објављено: 20.03.2018. 19:25 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су данас, спроводећи активности на расвијетљавању најтежих кривичних дјела и кривичних дјела која су настали као посљедица сукоба чланова органозованих криминалних група, извршили претресе на осам локација и том приликом пронашли и одузели извјесну количину муниције и опојних дрога, лап топ, средства комуникације и друге предмете. Против једног лица слиједи криивчна пријава због постојања основане сумње да је починио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја, док ће против једног лица бити поднијета прекршајна пријава због почињеног прекршаја из Закона о спрјечавању злоупотреба дрога.
Наиме, службеници ЦБ Подгорица су, 20.03.2018. године, у координацији и по налогу надлежног тужиоца, а поступајући по претходно пибављеној наредби надлежног судије за истрагу, извршили претресе на осам локација које користе: М.В. (31), И.Л.(45), Д.Б. (30), Ж.Д. (39), Ј.Д. (35), Н.К. (35) и А.Х. (28). Том приликом полицијски службеници су пронашли и одузели седам мобилних телефона, од којих је један криптовани марке „Блацкберрy“, лап-топ, таблет, екстерну хард меморију, као и извјесну количина опојне дроге и муниције.
Одузети предмети биће упућени у Форензички центар ради вјештачења.
Против Н.К. полицијски службеници ће надлежном тужиоцу поднијети кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.
Против Ж.П, који се у моменту претреса затекао у стану који користе Д.Б. и Ж.Д. биће поднијета прекршајна пријава због почињеног прекршаја из Закона о спречавању злоупотребе дрога. Код њега је пронађена извјесна количина наркотика и предмета који се користе за конзимирање и обраду опојних дрога.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?