Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Састанак са представницима НВО СОС телефон Никшић и Терре дес хоммес

Објављено: 21.03.2018. 19:26 Аутор: мрсс
На иницијативу НВО СОС телефон Никшић, представници Министарства рада и социјалног старања генерални директор Директората за социјално старање и дјечју заштиту мр Горан Кушевија, начелница Дирекције за развој услуга мр Ивана Шуковић и самостална савјетница Марина Медојевић одржали су састанак са Наташом Међедовић, представницом НВО СОС телефон Никшић и представницама Терре дес хоммес, дана 20. марта 2018. године.

На састанку је разговарано о пројекту који финансира У.С. Стате Департмент, који је почео да се имплементира 1. фебруара 2018. године и имплементираће се у четири државе: Црној Гори, Албанији, Косову и Македонији. У Црној Гори партнери у овом пројекту су Национална канцеларија за борбу против трговине људима и НВО СОС телефон Никшић. Пројекат има за циљ да се кроз тренинге унаприједе капацитети професионалаца у вези са националним и транснационалним проблемом трговине људима и начинима примјене протокола о поступању са потенцијалним жртвама трговине и жртвама трговине људима. 

У оквиру пројекта биће израђен и цхат хуб преко кога ће путем wебинара професионалци у овој области моћи да усавршавају своја знања и унапређују компетенције.

Министарство рада и социјалног страња и центри за социјални рад ће имати значајну улогу у имплементацији овог пројекта у Црној Гори. 

Друштвени циљ овог пројекта ће се постићи кроз промоцију доступних сервиса потенцијланим жртвама трговине и жртвама трговине људима, пружалаца услуга, јачање мултисекторске сарадње релевантних институција и подизање свијесту у вези са овим проблемом.



ПР служба Министарства рада и социјалног старања

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?