Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Двадесетосма акција у борби против ОКГ: Претреси на девет локација; одузети аутомобили високе класе, скупоцјени сатови, новац, пословна документација и средства комуникације

Објављено: 21.03.2018. 20:43 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Сектора криминалистичке полиције – Одсјека за борбу против организованог криминала и корупције су уз подршку службеника Посебне јединице полиције, у координацији са државним тужиоцем у Вишем државном тужилаштву у Подгорици, а поступајући сходно наредбама судија за истрагу Основног суда у Подгорици, спровели двадесетосму акцију, у наставку активности које се предузимају у циљу борбе против организованих криминалних група као и активности у оквиру обавјештајног пројекта „Лоан“ која за циљ има идентификацију и процесуирање лица за која се сумња да врше кривично дјело зеленаштво. У оквиру ових активности врше се претреси на локацијама које користе чланови организованих криминалних група, безбједносно интересантна лица и њима блиска лица. Данас су извршени претреси на девет локација. Ради провјера одузети су аутомобили високе класе, скупоцјени сатови, новац, пословна документација и средства комуникације. Приведено је седам лица.

Службеници Одсјека и ПЈП су, 21.03.2018. године, извршили претресе на девет локација које користе безбједносно интересантна лица као и њима блиска лица и то: А.Ш, Д.Ш, Н.Т, Н.В, Р.Т, Д.К, З.Б. и М.Р.

Том прликом полицијски службеници су пронашли и ради провјера одузели:
- пет путничких моторних возила високе класе (БМW, Ауди, Ранге Ровер);
- два скупоцјена сата од којих је један марке Ролеx, вриједности око 30.000 еура;
- новац у износу од 7.900 еура;
- пословну документацију која се односи на новчана потраживања и дужничко- повјерилачке односе у милионским износима и
- више мобилних телефона и СИМ картица различитих мобилних оператера.

У службене просторије ради узимања изјава и спровођења поступка криминалистичке обраде приведено је седам лица.

Службеници Управе полиције, у активностима које спроводе у борби против организованог криминала а које координира Сектор криминалистичке полиције су до сада, у 28 акција која су спроведене од почетка октобра прошле године, укључујући и наведену акцију, извршили претресе на 366 локација на југу и сјеверу и у централној регији, и то на локацијама које користе чланови ОКГ, безбједносно интересантна лица и њима блиска лица. Приведен је велики број лица. Одузети су ватрено оружје и муниција, хладно оружје, скупоцјени аутомобили, дрога, средства комуникације, уговори и друга документа, новац и друге ствари. Више лица је лишено слободе због кривичних дјела у вези са зеленаштвом, илегалним посједовањем оружја и злоупотребом опојних дрога. Све што је одузето биће вјештачено у Форензичком центру ради утврђивања поријекла односно евентуалне повезаности са почињеним кривичним дјелима.

Активности полиције на откривању, спрјечавању и сузбијању организованог криминала се настављају.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?