Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Стипендије за прву АВА школу у области антиматерије у ЦЕРН-у

Објављено: 21.03.2018. 22:08 Аутор: Министарство науке
Међународна школа физике антиматерије Аццелераторс Валидатинг Антиматтер ПхисицС биће одржана од 25-29. јуна 2018. године у Европској организацији за нуклеарна истраживања (ЦЕРН). Школа ће се бавити изазовима у пројектовању и оптимизацији постројења за изучавање антиматерије, најмодернијом дијагностиком сноповима честица и напредним детекторима, као и новим експериментима с антиматеријом,а намијењена је истраживачима у раној фази каријере.

Експерименти с антиматеријом представљају врхунац науке. Међутим, такве експерименте веома је тешко реализовати. Циљ пројекта АВА је да омогући нове експерименте с антиматеријом, искушавајући фундаменталне законе природе.

Осим предавања лидера у истраживањима, биће организоване студијске групе, али и различите сесије везане за индустрију. Такође, биће прилике и за дискусију и умрежавање током трајања догађаја, као и приликом обиласка ЦЕРН-ових јединствених акцелераторских постројења.
Доступно ће бити неколико стипендија за младе истраживаче, који долазе изван АВА мреже.

Рок за пријаву је 31.март 2018.године.

Детаљи о регистрацији и додатне информације доступне су на:
хттпс://индицо.церн.цх/евент/677170/
www.ава-пројецт.еу

Особа задужена за контакт и додатне информације:
Проф. др Карстен П. Велш (Царстен П Wелсцх)
Шеф одсјека
Одсјек за физику
Универзитет у Ливерпулу
Л69 7ЗЕ Ливерпул, УК
ц.п.wелсцх@ливерпоол.ац.ук

Додатна информација: некадашња студенткиња ПМФ-а Милена Вујановић, иначе стипендисткиња АВА школе, расположена да помогне студентима из Црне Горе заинтересованим за докторате из физике. Контакт: милена.вујановиц@церн.цх
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?