Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Научна трибина проф. др Мервyна Сингера у ЦАНУ: „Цритицал Иллнесс - ис тхе бодy смартер тхан wе тхинк?“

Објављено: 22.03.2018. 15:31 Аутор: Министарство науке
Црногорска академија наука и умјетности организује научну трибину професора др Мервyн Сингера, са Университy Цоллеге из Лондона на тему “Цритицал Иллнесс - ис тхе бодy смартер тхан wе тхинк?”, у сриједу 28. марта, у 12 часова.

Мервyн Сингер је професор медицине интензивне његе и директор Истраживачке лабораторије за физиологију на Универзитетском колеџу у Лондону. Области његових истраживања су сепса и вишефункционална инсуфицијенција органа, инфекција, шок и хемодинамски мониторинг. Развио је езофагеални Доплер хемодинамски мониторинг, који је сада у широј употреби широм свијета. Његовом употребом побољшава се исход лијечења, након већих оперативних захвата, и смањује дужина болничког боравка.

Добио је низ националних и интернационалних награда и признања. Аутор је више радова и уџбеника, укључујући Оксфордски приручник за критичку његу, који је тренутно у трећем издању. Одржао је низ предавања на водећим европским и америчким универзитетима и објављивао у: Тхе Лансет, Неw Енгланд Јоурнал оф Медицине, Бритисх Медицал Јоурнал, Цирцулатион и другим најпрестижнијим свјетским часописима.

Трибина ће се одржати у сриједу, 28. марта 2018. године, у 12 часова, у сали Црногорске академије наука и умјетности, Подгорица, Ул. Риста Стијовића 5.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?