Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Државни секретар Пејановић: Црна Гора ће наставити да спроводи политику побољшања безбједности у саобраћају

Објављено: 22.03.2018. 18:37 Аутор: МУП
Државни секретар Драган Пејановић учествовао је данас на радионици за мапирање потенцијалних интервенција и националних партнера у области безбједности саобраћаја коју је организовала канцеларија УНДП-а у Црној Гори.

Уважавајући чињеницу да је безбједност у саобраћају уврштена у 17 циљева одрживог развоја Уједињених нација, Црна Гора као чланица ове организације, кроз мултидисциплинарни приступ спроводи политику побољшања безбједности у саобраћају, са посебним фокусом на друмски саобраћај. „ У периоду након обнове независности, унапријеђен је стратешки, законодавни оквир и институционални оквир“, нагласио је државни секретар.

Према његовим ријечима, Црна Гора, такође, даје допринос побољшању безбједности у саобраћају кроз усклађивање нивоа безбједности путне инфраструктуре са стандардима Европске уније, а посебну пажњу посвећује подизању нивоа свијести грађана као учесника у саобраћају кроз спровођење превентивних и рекламних кампања.

Препознајући људски фактор, лошу путну инфраструктуру и техничку исправност возила као водеће узрочнике настанка саобраћајних незгода, Министарство унутрашњих послова је спремно да настави све активности које треба да допринесу смањењу броја саобраћајних незгода, ефикасном спасавању настрадалих и стварању квалитетне саобраћајне инфраструктуре, закључио је државни секретар.

Поред државног секретара Пејановића, у уводном дијелу су се обратили и Фиона Меклуни, стална координаторка Система УН и стална представница УНДП-а у Црној Гори и Мина Брајовић, шефица Свјетске здравствене организације за Црну Гору. Радионица, која ће се наставити и сјутра, организована је у оквиру пројекта “ Да ли финансирање са друштвеним учинком може бити усмјерено на смањивање смртних исхода и повреда које настају из саобраћајних незгода у Црној Гори“.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?