Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Разматрање о отварању нових сервиса социјалне и дјечје заштите на територији општине Цетиње

Објављено: 22.03.2018. 20:38 Аутор: мрсс
Мр Горан Кушевија - генерални директор Директората за социјално старање и дјечју заштиту у Министарству рада и социјалног старања, Александар Кашћелан - градоначелник Пријестонице Цетиње, Дејан Милошевић – директор Центра за социјлани рад за пријестоницу Цетиње, мр Ивана Шуковић - начелница Дирекције за развој услуга у Министарству рада и социјалног старања и Јована Церовић - самостална савјетница у Дирекцији за развој услуга одржали су састанак на Цетињу, дана 21. марта 2018. године.

На састанку је разговарано о развијању услуга социјалне и дјечје заштите у Присјестоници, односно даљег развоја услуга подршке за живот у заједници, унапређења квалитета социјалне заштите старијих и дјеце. Планирано је успостављање услуге дневни боравак за стара лица у Пријсетоници. Циљ ове услуге је унапређеје социјалне заштите старијих, ради очувања и побољшања квалитета живота старијих, подстицање социјалне инклузије, повећање квалитета живота и коришћење капацитета старијих за самостални живот.

У предстојећем периоду, Министасртво ће у сарадњи са Пријестоницом Цетиње створити услове за успостављање ове услуге, а радиће се и на унапређењу других услуга социјлане и дјечје заштите, на основу Локалног плана социјалне инклузије за Пријестоницу који ће бити ревидиран у другом кварталу текуће године.


ПР служба Министарство  рада и социјалног старања
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?