Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бар: Расвијетљено 20 тешких крађа; против осумњичених малољетника слиједи кривична пријава

Објављено: 24.03.2018. 21:50 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Бар расвијетлили су двадесет имовинских деликата – тешких крађа, од којих је 18 почињено у Бару а два у Будви. За извршење ових кривична дјела осумњичена су два малољетна лица, Р.Б. (14) и Е.А. (15) из Подгорице. Они су синоћ затечени током извршења једног од ових кривичних дјела у Бару.

Наиме, службеници ЦБ Бар су, спроводећи криминалнистичко – тактичке мјере и радње, у циљу превенције извршења кривичних дјела против имовине, као и других кривичних дјела, током претходне ноћи, 24.03.2018. године око 03,00 часова, у засједи у улици Јована Томашевића у Бару у извршењу тешке крађе односно обијања возила затекли Р.Б. и Е.А.

Лица су доведена у ЦБ Бар ради узимања изјаве.

Криминалистичка обрада упућује на сумњу да су Р.Б. и Е.А. исте вечери, дакле у ноћи између 23. и 24.03.2018. године, на подручју Бара извршили 18 кривичних дјела тешка крађа на исти начин а то је обијање возила подесним средством којим су дјеловали на браве возила, након чега су из возила отуђили ствари и предмете које су пронашли. Службеници ЦБ Бар су пронашли све отуђене предмете у овим кривичним дјелима и вратили их власницима.

Осим тога, сумња се да су ова два лица претходно у Будви починила два оваква кривична дјела.

Након консултација са надлежним тужиоцем, одлучено је да се кривична пријава против ова два лица тужиоцу поднесе у редовном поступку. Кривична пријава ће бити поднијета државном тужиоцу за малољетнике у Основном државном тужилаштву по мјесту пребивалишта осумњичених односно у Подгорици.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?