Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Будва: Дводневни семинар „Масовне талачке ситуације“

Објављено: 26.03.2018. 19:20 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а у сарадњи са Центром за интегритет у Ослу, реализују пројекат који се односи на јачање интегритара у сектору безбједности. У оквиру овог пројекта, у Будви данас и сјутра, за руководни кадар Управе полицје организован је дводевни семинар на тему „Масовне талачке ситуације“. Поред припадника полицје, семинару присуствују и припадници Министарства одбране и Агенције за националну безбједност.

Учесницима семинара „Масовне талачке ситуације“ ће, 26. и 27. марта 2018. године, припадници њемачке полицје, експерти за ову област, приказати стандарде полиција земаља Европске уније на поменуту тему.

Циљ семинара је да се учесницима презентују стандардне оперативне процедуре, односно начин организовања и дјеловања савремених полицијских стуктура у рјешавању криза у којима је угрожен живот већег броја људи. У таквим кризним ситуацијама неопходно је учешће не само полиције, као главног носиоца одговорности и активности у рјешавању кризе, него и других организација које је нопходно ставити под јединствену командну структуру и успјешно водити до окончања кризе.

Утврђивањем јасних процедура рада смањује се могућност за грешке у раду запослених и стварају се услови за професионално поступање, што је један од услова за јачање интегритета запослених.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?