Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење

Објављено: 23.03.2018. 19:16 Аутор: Ивона Михајловић - администратор
Ministarstvo finansija

Министарство финансија је у оквиру пројекта „Подршка за процјену макроекономског утицаја структурних реформи“, у периоду од 15-23. марта организовало обуку за службенике на тему јачања капацитета за макроекономско планирање, коју је водила г-ђа Ралитса Ганева, бугарски експерти за поменуту област.

Обука се састојала од сљедећих модула: макроекономско моделирање и процјена утицаја, алати и методе макроекономског моделирања, као и избор могућих модела. Такође, на радионицама су поред практичних обука, одржана и теоријска предавања из области макроекономије, статистике и економетрије. Радионицама су присуствовали представници Директората за економску и развојну политику, из Министарства финансија и друга ресорна министарстава укључена у процес спровођења структурних реформи.

Пројекат „Подршка за процјену макроекономског утицаја структурних реформи“, који је финансиран из ИПА средстава, намијењен је Влади Црне Горе, посебно Министарству финансија, у циљу побољшања финансијског управљања у нашој земљи и припреми стратешких докумената за приступање ЕУ. Основни циљ Пројекта односи се на пружање подршке у евалуацији, одабиру и процјени утицаја мјера структурних реформи предложених у Програму економских реформи и другим стратешким документима, са намјером унапређења макроекономског планирања, а самим тим и унапређења планирања буџета, у смислу коришћења квалитетних софтверских алата и јачања капацитета за његово коришћење. 

У досадашњем раду на пројекту завршена су почетна и развојна фаза, које су биле усмјерене на анализу и преглед политика. Преостале активности предвиђене за развој и имплементацију модела одржаће се у планираним роковима до краја јула 2018. године.


ПР СЛУЖБА 
МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?