Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бошковић са грузијским колегом, Леваном Изоријом: Црна Гора ће промовисати НАТО политику отворених врата

Објављено: 26.03.2018. 20:52 Аутор: мод
Министар одбране, мр Предраг Бошковић, састао се данас са министром одбране Грузије, Леваном Изоријом, који борави у званичној посјети Црној Гори. Тема разговора била су тренутна безбједносна ситуација у региону, подршка Црне Горе евроатлантским и европским стремљењима Грузије и могућности даље сарадње двије земље у области одбране.

Министри одбране двије земље су оцијенили да чланство Црне Горе у Алијанси значајно доприноси геополитичкој стабилности и смањивајем тензија на једном историјски трусном подручју. 

Бошковић је истакао спремност Црне Горе да пружи политичку, експертску и техничку помоћ Грузији у процесу придруживања. Он је нагласио да ћемо као НАТО чланица наставити да промовишемо НАТО политику отворених врата, уз увјерење да је једина поуздана будућност свих земаља региона у пуној евроатлантској и европској интеграцији. Министар Бошковић је напоменуо да Црна Гора препознаје важност подршке Грузији, како би до краја спровела дуготрајни и свеобухватни процес реформи, цијенећи њене напоре на унапрјеђењу одбрамбеног сектора, као и на испуњавању задатака који произилазе из НАТО агенде. 

Изориа је честитао Црној Гори на успјеху у интеграционим процесима, оцијенивши да Црна Гора може послужити као примјер земљама региона. 

Саговорници су изразили посвећеност даљем унапрјеђењу одбрамбене сарадње двије земље кроз имплементацију заједничких активности и пројеката, како на билатералној основи, тако и у сарадњи са осталим партнерским земљама, уз осврт на могућност успостављања сарадње у домену сајбер одбране, комуникационо-информационих система и у области ваздухопловства.

Министри су након сусрета одржали конференцију за медије, уз констатацију да досадашња сарадња, као и европска и евроатлантска перспектива двије земље, представља одличну основу за снажније повезивање Црне Горе и Грузије и унапрјеђење односа у области одбране. 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?