Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Јановић на радном доручку са новинарима: Нови закон унаприједиће црногорски спорт

Објављено: 26.03.2018. 20:58 Аутор: Министарство спорта

Подгорица, 26. март 2018.- У циљу објективног, транспарентног и цјеловитог информисања јавности, о Приједлогу закона о спорту, Министарство спорта организовало је радни доручак за представнике црногорских медија, на којем је заједнички оцијењено да су и нацрт и  приједлог  ,,испровоцирали изузетно добру расправу, која ће  резултирати квалитетним законом о спорту“.

Министар спорта Никола Јановић захвалио је спортским новинарима на интересовању и конструктивној сарадњи, која је допринијела квалитетном критичком приступу јавности, у односу на новине које нови закон уводи у систем црногорског спорта.

Ministarstvo sporta

Јановић  је у отвореном и директном двостаном разговору са новинарима, представио прједложена законска рјешења, која ће, како је оцијенио, унаприједити област црногорског спорта у свим сегментима. Министар је као кључне, предочио одредбе које се односе на  увођење јасно утврђених процедура у оснивању и пререгистрацији спортских субјеката, транспарентног трошења државног новца намијењеног спорту, афирмацију младих и спортиста са врхунским репрезентативним резултатом. Медју најзначајнијим новинама, навео  је и спуштање старосне границе за спортске накнаде са 40 на 35 година и уводјење система дјечијег спорта, здравствене заштите спортиста, подјелу надлежности у односу на суфинансирање спортских организација,   јачање улоге и одговорности кровне асоцијације- Црногорског олимпијског комитета и ограничење учешћа државних функционера у управљачким структурама спортских организација.

Ministarstvo sporta

На радном доручку са министром спорта, учествовали су спортски новинари из петнаест црногорских медија, који су показали изузетно интересовање за нова законска рјешења, генерално се осврћући и на  досадашњи начин (не)функционисања у систему црногорског спорта.

Уводно обрацање министра спорта Николе Јановица хттпс: //wе.тл/Н4ППБА1ЗјЈ
Питања новинара и одговори министра спорта Николе Јановица  хттпс://wе.тл/рз0иЗwqс6м

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?