Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бар: Лишена слободе три инострана држављанина због сумње да су у Бару и Улцињу починили 12 тешких крађа; полиција пронашла све отуђене предмете и већи дио отуђеног новца

Објављено: 29.03.2018. 16:57 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Бар идентификовали су и лишили слободе три лица, иностране држављане, због сумње да су на подручју Бара и Улциња починили 12 кривичних дјела тешка крађа.

Наиме, службеници ЦБ Бар су током претходне вечери, тачније данас око 02,00 часа, у засједи лишили слободе Ф.И. (19), А.Б. (23) и Е.Д. (20), држављане Косова, непосредно након што су ова лица, како се сумња, обила објекат казина „Волцано“ у Бару.

Криминалистичка обрада упућује на сумњу да су ова лица, од 23. до 29. марта ове године, починила укупно 12 тешких крађа, и то пет на подручју Бара и седам на подручју Улциња. Они су, како се сумња, пет тешких крађа у Бару починили на штету објеката казина „Волцано“ и кладионица „Лоб“ и „Лутрија Црне Горе“, док су седам ових кривичних дјела у Улцињу починили на штету објекта кладионице „Олимп“, трафике „Табацо пресс“ и више минимаркета.

Ова три лица су, сумња се, након обијања наведених објеката, из њих отуђила новац, цигарете, таблет и телефоне. Службеници ЦБ Бар су пронашли све отуђене предмете и већи дио отуђеног новца који су враћени власницима.

Провјером путем Заједничког центра за полицијску сарадњу у Плаву, који је заједнички центар граничних полиција Црне Горе, Косова и Албаније, од колега из косовке полиције смо добили информацији да и Полиција Косова потражује ова три лица на националном нивоу због више кривичних дјела из области имовинског криминалитета извршених на њиховој територији.

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужиоцу, због основане сумње да су починили наведена кривична дјела.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?