Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Расвијетљено 16 кривичних дјела из области имовинског криминалитета; против три осумњичена лица поднијете кривичне пријаве

Објављено: 29.03.2018. 19:35 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су, предузимајући интензивне активности на рјешавању кривичних дјела из области имовинског криминалитета, расвијетлили 16 имовинских деликата почињених од почетка ове године и идентификовали три лица осумњичена да су из починила. Од ових 16 кривичних дјела, 14 су тешке крађе и за њихово извршење је осумњичен малољетни А.Е, док је малољетни Р.Б. осумњичен да му је био саучесник у извршењу двије од ових 14 тешких крађа. Остала два дјела су двије крађе у продуженом трајању и за њихово извршење је осумњичена Ж.Л. (45) из Подгорице. Против ова три лица су надлежном тужиоцу поднијете кривичне пријаве.

Наиме, сумња се да је А.Е. починио 14 кривичних дјела тешка крађа на подручју Подгорице, од којих је 12 починио самостално док је двије тешке крађе починио заједно са Р.Б. Тешке крађе су почињене на готово идентичан начин односно тако што је, у периоду од јануара до марта ове године, у касним вечерњим часовима у ужем центру града и у дјеловима града Преко Мораче и Забјело, проваљивано у возила ломљењем стакла подесним средством, одакле су отуђени укупно око 2.500 еура, 1.100 америчких долара, лична документа, банковне картице, ауто камера, лап топ, два таблета, ручни сат, торба и други предмети. Кривична пријава против ова два лица поднијета је државном тужиоцу за малољетнике у Основном државном тужилаштву у Подгорици.

Ж.Л. је такође, како се сумња, два кривична дјела крађа у продуженом трајању починила на исти начин а то је тако што је са пулта једног од продајних објеката у шопинг молу Делта Цитy у два наврата, 10. фебруара и 13. марта ове године, отуђила по један мобилни телефон. Против ње је државном тужиоцу у ОДТ у Подгорици поднијета кривична пријава.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?