Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Убрзо састанак министара образовања и економије у оквиру Берлинског процеса

Објављено: 30.03.2018. 15:59 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете
Састанак регионалних министара образовања и економије, те министара осам земаља ЕУ, планирано је да се одржи наредних мјесеци у Црној Гори или Србији, као дио Берлинског процеса, саопштено је данас на састанку министра просвјете Дамира Шеховића са представником Министарства вањских послова Уједињеног Краљевства Едруом Пејџом и директорицом Британском савјета у Црној Гори Вањом Маџгаљ. Пејџ је истовремено и координатор самита који ће се убрзо одржати у Лондону у оквиру Берлинског процеса, као дипломатске иницијативе која је повезана са проширењем ЕУ, а фокусирана је на земље Западног Балкана.

Током разговора констатована је начелна отвореност Министарства просвјете за учешће у горепоменутом регионалном састанку министара просвјете и економије, те је договорено да су сљедећи кораци консултације на нивоу Владе Црне Горе, а потом и консултације са представницима Србије у вези са мјестом одржавања састанка.

Било је ријечи и о потреби да се као важна тема тог догађаја отвори повезивање образовања и предузетништва, те дигитализација образовних система. Министар Шеховић нагласио је да Црна Гора иновирала модел раста, који ће се заснивати на образовању, чији важан дио чини дигитализација.

Разговарано је и о намјери да се микробит рачунари у наредних неколико година дају свакој црногорској основној школи. До сада је то учињено за 30 школа, од којих је свака добила по десет микробитова, и то у опквиру пројекта који реализује Британски савјет у Црној Гори “21ст Центурy Сцхоолс”.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?