Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Посјета Удружењу породица киднапованих, несталих и убијених на Косову и Метохији „Црвени Божур“ у Сутомору

Објављено: 29.03.2018. 18:48 Аутор: мрсс
mrss

Дана 29. марта 2018. године, у циљу унапређења сарадње представници Комисије за нестала лица Владе Црне Горе Драган Ђукановић, предсједник Комисије и Милена Шћекић, чланица Комисије, посјетили су Удружење породица киднапованих, несталих и убијених на Косову и Метохији „Црвени Божур“ из Сутомора и одржали састанак са Љубишом Филиповићем, предсједником Удружења, који представља породице несталих лица са Косова.

На састанку је било ријечи око будуће сарадње и размјене информација ради усклађивања евиденција од значаја за рјешавање случајева несталих лица. Представници Комисије за нестала лица упознали су се са подацима и списковима несталих, којим располаже Удружење породица “ Црвени божур ” из Сутомора, условима за рад Удружења и проблемима са којим се сусрећу у раду. Такође, разговарало се о Регионалној бази података активних случајева особа несталих усљед оружаних сукоба у бившој Југославији, која је успостављена од стране Међународне комисије за нестала лица. 

Договорено је да представници Комисије за нестала лица у наредна два мјесеца обиђу породице, које су чланови Удружења породица “ Црвени Божур ”, у свим општинама у Црној Гори, како би се сагледао социјални статус ових породица.


ПР служба Министарства рада и социјалног старања
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?