Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Посјета Федералном министарству рада и социјалне политике у Сарајеву

Објављено: 28.03.2018. 18:10 Аутор: мрсс
mrss


Делегацију Министарства рада и социјалног старања, која је у периоду 26 – 27 март боравила у радној посјети Сарајеву, чинили су генерали директор Директора за социјално старање и дјечју заштиту Горан Кушевија, дирецтор Завода за социјалну и дјечју заштиту Драго Спаић, савјетница у Министарству Светлана Совиљ и представница Канцеларије УНИЦЕФ-а у Црној Гори, Нела Крнић.

Делегација је, током боравка у Сарајеву, одржала састанак са замјеником премијера и федералним министаром рада и социјалне политике Веском Дрљачом и помоћником министра Мирославом Јурешићем у Федералном министарству рада и социјалне политике.

Теме о којима се разговарало су реформа система социјалне и дјечје заштите, као и предности и изазови имплементације програма за хранитељство ПРИДЕ. Састанку у Федералном министарству рада и социјалне политике су присуствовали и представници УНИЦЕФ БиХ, СОС Дјечја села БиХ и Хопе анд Хомес фор Цхилдрен БиХ.

Током дводневне посјете Сарајеву, директор Кушевија, са сарадницима, састао се и са директором ЈУ Кантоналног центра за социјални рад, Аднаном Поџом

Директор Поџо, присутне је упознао са правима и услугама која се пружају од стране Кантоналног центра за социјални рад, броју корисника и износима социјалних давања, са начином организације центра за социјални рад и службама, којих има на 8 општина у граду а пружају права и услуге за 580.000 грађана Кантона Сарајева. Састанку су присуствовали и руководиоци подручних јединица.

Директор Кушевија, током састанка упознао је да Министарство рада и социјалног старања интензивно ради на побољшању права и услуга из социјалне и дјечје заштите. Бројним активностима унапрјеђују се права дјеце, особа са инвалидитетом, корисника материјалних даванмја, старијих лица И других осјетљивих категорија црногорског друштва. 

Такође, нагласио је да је Министарство рада и социјалног старања, у сарадњи са УНИЦЕФ-ом, у континуитету спроводи значајне активности за унапрјеђење дјечјих права што је резултирало да нема смјештене дјеце од 0-3 године у установама, што Црну Гору чини лидером у региону када је у питању деинституционализација дјеце ове доби. 

Сарадња и размјена искустава ове двије државе наставиће се у наредном периоду, оцијенили су саговорници


ПР служба Министарства рада и социјалног старања
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?