Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Богдановић – амбасадор Рејб: Постоји потенцијал за сарадњу са Тунисом

Објављено: 30.03.2018. 19:57 Аутор: Министарство културе
Министар културе Александар Богдановић и Њ.Е Сејф Алах Рејб, новоименовани амбасадор Републике Тунис разговарали су данас на Цетињу о успостављању сарадње у области културе између двије земље.

Минисдтар Богдановић је пожелио успјешну мисију амбасадору Рејбу и истакао да је уивјерен да ће двије земље у наредном четворогодишњем периоду интензивирати сарадњу у свим областима.

Саговорници су истакли значај културне дипломатије за снажење свеукупних односа двије земље, али и креирање имиџа земље у иностранству. У том смислу предложено је да министарства и институције културе започну сарадњу на размјени програма и умјетника, као и сарадњу у области културне баштине.

Министар Богдановић је истакао да Министарство културе посебан потенцијал за сарадњу са Тунисом препознаје у области филмске индустрије. Такође је истакао и значај учешћа умјетника из Туниса на фестивалима и манифестацијама које се организују у Црној Гори, али и предложио представљање нашег стваралаштва у Тунису.

Амбасадор Рејб је представио главне културне садржаје који се организују у Тунису и истакао да ће информисати црногорску страну о могућностима за представљање нашег савременог стваралаштва.

Тунис је од прошле године постао земља учесница програма Креативна Европа, што такође представља добру платформу за сарадњу институција на заједничким пројектним апликацијама, оцијенили су саговорници.

Договорено је да двије стране усагласе текст Меморандума о разумијевању, након чијег би потписивања приступиле усаглашавању текста Споразума о сарадњи и тиме прецизније дефинисале оквир за будуће активности.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?