Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Позив за укључивање у обиљежавање Дана и Ноћи музеја 2018

Објављено: 02.04.2018. 14:25 Аутор: Министарство културе
Министарство културе позива све националне и локалне институције из области културе да се 18. и 19. маја 2018. године укључе у обиљежавање међународних манифестација Дан и Ноћ музеја, које се реализују у оквиру Европске године културне баштине.

Ноћ музеја је манифестација која се од 2005. године, на иницијативу Француске музејске дирекције, организује под покровитељством Савјета Европе и УНЕСЦО ИЦОМ, у суботу најближу 18. мају, када је Међународни дан музеја, који се и ове године обиљежава у више земаља широм свијета. На позив Министарства културе и комуникација Републике Француске, Министарство културе Црне Горе се од 2007. године, придружује овој међународној манифестацији, дајући подршку музејима у Црној Гори да презентују, валоризују и приближе широј јавности покретну културну баштину. Пракса је да музеји буду отворени до касних вечерњих сати и да својим посјетиоцима бесплатно ставе на располагање садржаје својих збирки и програма.

Програм обиљежавања Дана и Ноћи музеја неопходно је доставити Министарству културе до 20. априла 2018. године, на маил адресу јелена.зариц@мку.гов.ме.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?