Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Координациони одбор разматра препоруке из нацрта Извјештаја ГРЕВИО Комитета

Објављено: 30.03.2018. 21:32 Аутор: мрсс
Црна Гора је 14. марта 2018. године добила нацрт Извјештаја о законодавним и другим мјерама којим се примјењују одредбе Конвенције Савјета Европе о дјеловању против насиља над женама и насиља у породици (Истанбулска конвенција) у Црној Гори, који је одобрио ГРЕВИО Комитет (Група експерата за борбу против насиља над женама и насиља у породици).

Нацрт Извјештаја ГРЕВИО-а утемељен је на информацијама добијеним током различитих корака првог (основног) поступка евалуације из члана 68 Конвенције. Ово подразумијева писане извјештаје (државни извјештај који су доставили црногорски државни органи и додатне информације које су достављене од стране неколико невладиних организација), државни дијалог између ГРЕВИО-а и црногорских власти о прецизираном броју питања, као и четвородневне евалуацијске посјете Црној Гори.

Како је један од главних задатака Координационог одбора за координацију, спровођење, праћење и процјену политика и мјера за спрјечавање и борбу против свих видова насиља обухваћених Конвенцијом Савјета Европе о спрјечавању и сузбијању насиља над женама и насиља у породици извјештавање, праћење мјера и политика у вези са имплементацијом Истанбулске конвенције, у Министарству рада и социјалног старања одржан је састанак овог Одбора на којем су разматране препоруке из нацрта Извјештаја. Састанком је предсједавао министар рада и социјалног старања Кемал Пуришић.

На састанку је договорено да ће Координациони одбор оцијенити препоруке ГРЕВИО Комитета и дати коментаре на поменуте препоруке у задатом року. Коментари ће се односити на све активности које је Црна Гора реализовала по основу препорука, као и будуће активности које су планиране до краја 2018. године из области заштите од насиља над женама и насиља у породици.


ПР служба Министарства рада и социјалног старања
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?