Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Извршен увиђај; Цријево за гориво дотрајало – изузети предмети и брисеви ће биит упућени на вјештачење

Објављено: 03.04.2018. 23:57 Аутор: УП
Поводом изјаве Изборног штаба предсједничког кандидата Василија Миличковића да је на њега наводно данас „покушан атентат“ и то наводно пресијецањем доводног кабла за гориво у возилу којим је управљао, обавјештавамо вас сљедеће:

Догађај је пријављен полицији. Извршен је увиђај. Констатовано је да није насилно дјеловано на возило односно да нема оштећења на бравама, вратима и поклопцу мотора возила. Такође је констатовано да постоји оштећење цријева али и да је цријево дотрајало. Предмети и брисеви ће свакако бити упућени на вјештачење.

Наиме, данас, 03.04.2018. године око 09,00 часова, Дежурну службу Центра безбједности Будва обавијестио је Василије Миличковић да је, док се својим возилом „Мерцедес Е280“, подгоричких регистарских ознака, кретао магистралним путем од правца Будве ка Цетињу, примијетио да испод поклопца избија дим.

Службеници ЦБ Будва изашли су на лице мјеста ради вршења увиђајних радњи по овлашћењу државног тужиоца у ОДТ у Котору којег су претходно обавијестили о пријави Миличковића.

Увиђајним радњама утврђено је да на наведеном возилу нема оштећења изазваних пожаром. Прегледом спољег дијела возила нијесу уочена оштећења ни на вратима и бравама ни на дијелу поклопца мотора. Отварањем поклопца мотора и прегледом унутрашњости констатовано је:
- да је дошло до оштећења цријева спојеног са филтером нафте, те да је цријево дотрајало;
- да је након што је дошло до наведеног оштећења на предметном цријеву неко нестучно покушао да санира квар, на начин што је цријево обмотао тањом гумом (највјероватије унутрашња гума од бицикла) која није послужила функцији, па је дошло до изливања дизел горива које се разливало по мотору и након загријавања мотора дошло је до појаве дима.

Од стране криминалистичког техничара изузети су наведени предмети (цријево и поменута гума) који ће бити прослијеђени у Форензички центар ради вјештачења, као и брисеви са брава врата и поклопца мотор и ручице којом се отвара поклопац мотора, који ће такође бити предмет вјештачења у Форензичком центру.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?