Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Шеховић честитао Дан студената: Промјене као свједок да се боримо за вашу будућност

Објављено: 04.04.2018. 23:00 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете
Драги студенти,

Влада Црне Горе и Министарство просвјете прије нешто више од годину дана поставили су модернизацију и јачање квалитета образовног амбијента као један од циљева не само ресора просвјете, коме то по природи припада, већ и свих других органа и инстутуција који креирају политике.

Када смо се одлучили на искораке у образовању, укључујући оне у високом, попут бесплатних студија и обавезне праксе на факултетима, евидентно ни једног тренутка нијесмо мислили да идемо лакшим путем, већ оним тежим, али мудријим и одговорнијим.

Финансијска издвајања за омогућавање бесплатних основних студија, финансије за бесплатне мастер студије, велика логистика потребна за увођење практичне наставе на све факултете, захтјевна припрема за оснивање нове агенције која ће се бавити квалитетом високог образовања, нијесу нас одвратили од наше намјере да преуредимо систем.

Кад кажем преуредимо, мислим на наше опредјељење да образовање учинимо доступним свима, те да га учинимо много кориснијим за тржиште рада него што је до сада било. А тиме ћемо га учинити истинском основом за пуни развој ваших личности.

На том путу Владин кључни партнер сте ви, млади људи, који треба да нам са лица мјеста дајете сталне инпуте како тече реформа и шта је потребно даље мијењати. И сами сте нам поручили данас да ћете нам бити партнери, али и критичари.

А ја вам кажем: такво партнерство ће једино и имати успјеха. Јер кад радите посвећено и пуно, као што радимо ми у Министарству како бисмо вам осигурали будућност какву желите, онда од конструктивне критике не стрепите и не гледате је никако другачије до као на путоказ.

Стога, срећан вам Дан студената и да једни другима будемо јака подршка. Она, из које ће произаћи велике промјене, као свједок да смо се борили за вас и будућност.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?