Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Представнице ЕМБЛ и ЕМБО-а одржале радионицу у Клиничком центру Црне Горе

Објављено: 05.04.2018. 19:37 Аутор: Министарство науке
Ministarstvo nauke Представнице Европске лабораторије за молекуларну биологију (ЕМБЛ) и Европске организације за молекуларну биологију (ЕМБО), које бораве у званичној посјети Црној Гори, одржале су данас у Клиничком центру Црне Горе предавање за запослене у овој мединској институцији о пројектима на којима могу сарађивати.

Испред ЕМБО и ЕМБЛ-а говориле су др Силке Шумахер, директорица Међународне сарадње ЕМБЛ-а и Хана Јурина из истог Одсјека. Презентацији су присуствовали запослени из Клиничког центра Црне Горе, Института за јавно здравље и Медицинског факултета.

Учесници су имали прилику да у директном разговору са представницима ових престижних институција размијене идеје о потенцијалним истраживањима, као и актуелним конкурсима за које могу већ сада аплицирати. Заинтересованим истраживачима из Црне Горе се пружа могућност за активно укључивање у међународне пројекте које реализују ЕМБЛ и ЕМБО, а што ће омогућити коришћење најсавременије технологије из области молекуларне биологије и медицине. Ове научне институције нуде велики број програма и стипендија, а студенти докторских студија имају прилику да неколико мјесеци бораве управо у овим институцијама.

На сједници Савјета ЕМБО и ЕБМЛ, која се одржала у новембру прошле године у Хамбургу, Црна Гора је формално постала члан ових престижних европских научних институтција. На сљедећој сједници Савјета, која ће бити у јулу, Црна Гора ће имати статус посматрача.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?