Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарство спорта: 16. маја финале школског такмичења у одбојци и кошарци

Објављено: 11.04.2018. 21:01 Аутор: Министарство спорта
Подорица, 11. април 2018. - Нови систем школског спортског Куп такмичења, који је у организацији Министарства спорта, стартовао новембра прошле године, улази у завршницу. Након одиграних 173 утакмице у одбојци и кошарци, до финалног турнира, планираног 16. маја у Подгорици, преостало је још 10 утакмица. У такмичењу, прилагођеном правилима међународних и националних спортских савеза, учествује око 2 000 дјевојчица и дјечака, шестог и седмог разреда, из 67 црногорских основних школа.

Ministarstvo sporta

Напомињемо, да је Министарство спорта на темељу споразума, потписаног са Министарством просвјете, преузело реализацију новоуспостављеног школског спортског такмичења и сходно договору два ресора, исплатило и накнаде наставницима физичког васпитања, као одговорним лицима задуженим за координацију такмичења на нивоу школе и у ту сврху за 351 накнаду, опредијелило више од шест хиљада еура.

У информацији Министарства спорта о реализацији програма школских спортских такмичења у основним школама, коју је Влада Црне Горе усвојила на сједници 24. 12. 2017. наведено је измедју осталог, да су прве конкретне теренске активности министарства биле усмјерене на анализу стања школског спорта у Црној Гори, на основу које је утврђено да су школска спортска такмичења на веома лошем организационом нивоу. У информацији се такодје истиче, да је урађена и анкета у којој је учествовало 156 школа, а на основу ње и анализа стања система школских спортских секција и наставних средстава за спорт, која је показала да у црногорским школама постоје оптимални услови за реализацију куп система такмичења у кошарци и одбојци и то за ученике шестог и седмог разреда.

Ministarstvo sporta

Ангажован је и Завод за хитну медицинску помоћ који је за вријеме утакмица у приправности, а у сарадњи са Министарством здравља, омогућили смо да сва дјеца која су укључена у такмичење, ураде систематске прегледе у црногорским домовима здравља, како би сходно правилнику, добили потребну љекарску потврду. 

Ministarstvo sporta
 
Министарство спорта захваљује главним спонзорима новог Куп система такмичења. Наши партнери на овом пројекту су Аеродроми Црне Горе, Лука Бар, Ловћен осигурање и Монтепут, који су нам помогли у набавци маркера за тренинг и утакмице, као и у организацији превоза за дјецу и наставнике, широм Црне Горе. Такодје, захваљујемо и школама које учествују у новом систему школског такмичења, са којима Министарство спорта има одличну сарадњу.

МИНИСТАРСТВО СПОРТА

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?