Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Улцињ: Кривичне пријаве против четири правна и четири одговорна физичка лица у правним лицима због сумње да су утајли порезе и доприносе за износ већи од 45.000 еура

Објављено: 11.04.2018. 20:35 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одсјека за борбу против организованог криминала и корупције су, поступајући на основу оперативних информација, надлежном тужиоцу поднијели кривичну пријаву против четири физичка и четири правна лица због постојања основане сумње да су починила кривична дјела утаја пореза и доприноса.

Наиме, службеници Одсјека су у сарадњи са Основним државним тужилаштвом у Улцињу, извршили су контролу пословања више предузећа са сједиштем у Улцињу на основу које се сумња да су током 2017. и 2018. године К.С. извршни директор у правном лицу „Спорт Биллy“ доо, Ф.Р. извршни директор „XXЛ Цонструцтион“ доо, А.З. извршни директор „Ндертими-а“ доо и Б.С. извршни директор “Хилти хилл“ доо, починили кривично дјело утаја пореза и доприноса.

Они су, како се сумња, ово кривично дјело починили на начин што су у овом временском периоду прибавили дозволе за привремени боравак и рад 27 страних држављана који су радно ангажовани у овим предузећима, а да те стране држављане нису осигурали што су били обавезни сходно Закону о пензијском инвалидском осигурању, нити по том основу за та лица извршили уплату пореза и доприноса, чиме су Буџету Црне Горе причинили укупну материјалну штету у износу од 45.536 еура.

Службеници Управе полиције су, 11.04.2018. године против наведених правних лица и њихових извршних директора државном тужиоцу у ОДТ у Улцињу поднијели кривичну пријаву због постојања основане сумње да су починили кривична дјела утаја пореза и доприноса.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?