Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Управа полиције и Савјет за грађанску контролу рада полиције партнери у превенцији неправилности поступања и јачању интегритета полицијских службеника

Објављено: 12.04.2018. 19:33 Аутор: УП
ВД директор Управе полиције МУП-а Веско Дамјановић састао се данас са представницима Савјета за грађанску контролу рада полиције.

Састанку са представницима Савјета за грађанску контролу рада полиције присуствовали су предсједник Синдиката Управе полиције Младен Шушкавчевић и савјетник директора Управе полиције Сеад Фрључкић. Испред Савјета, састанку су присуствовали предсједник Зоран Челебић и чланови Савјета Дражен Церовић и Владимир Добричанин.

На састанку је разговарано о досадашњој дугогодишњој сарадњи Управе полиције и Савјета за грађанску контролу рада полиције и оцијењено је да је сарадња била професионална и квалитетна, уз обострану спремност да се са таквом праксом настави.

ВД директор Управе полиције Веско Дамјановић је изразио задовољство сусретом и казао да је грађанска контрола рада полиције од изузетне важности за усвајање и примјену савремених стандарда у полицијском поступању и јачање интегритета полицијских службеника.

Предсједник Савјета за грађанску контролу рада полиције Зоран Челебић казао је да је Савјет партнер полицији у рјешавању текуће проблематике којом се Савјет бави, те да полиција и Савјет треба заједно да наставе да раде на активностима који ће штитити како интегритет грађана тако и законито поступање полицијских службеника.

Представницима Савјета су представљене активности које Синдикат Управе полиције и менаџмент Управе полиције МУП-а предузимају на јачању социјално – економских и кадровско – техничких услова у раду и дјеловању полицијских службеника, како би се допринијело побољшању професионалних предуслова неопходних за јачање личног и професионалног интегритета полицијских службеника.

Договорени су непосреднији видови комуникације, како би информације од обостраног значаја биле анализиране на брз и ефикасан начин, уз спремност обје стране да квалитетном сарадњом, уз савјете и препоруке Савјета, наставе да доприносе превенцији и отклањању неправилности и јачању професионалности и законитости поступања, посебно у ситуацијама примјене законских овлашћења од стране полицијских службеника.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?