Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бар: Претреси на пет локација; лишена слободе четири лица осумњичена да су у дужем периоду на подручју Бара стављала у промет марихуану, кокаин, амфетамин и МДМА

Објављено: 12.04.2018. 20:33 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одсјека за борбу против дроге су данас у садејству са службеницима Центра безбједности Бар и службеницима Сектора граничне полиције уз ангажовање полицијског пса за откривање дроге, а по налогу државног тужиоца у Вишем државном тужилаштву у Подгорици, реализовали вишемјесечну акцију „Писмо“. Ова акција је спровођена у дужем временском периоду у току 2017. и у првом дијелу 2018. године у односу на више лица за која се сумња да су се бавила уличном продајом опојних дрога на подручју Општине Бар. У данашњој реализацији акције полицијски службеници су извршили претресе на пет локација и том приликом лишили слободе четири лица због постојања основане сумње да су починила кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Наиме, службеници Одсјека, ЦБ Бар и СГП су, 12.04.2018. године, реализовали акцију „Писмо“ и том приликом извршили претресе на пет локацијиа и том приликом лишили слободе В.Л. (21), Ђ.Д. (30), Н.Г. (19) и М.К. (24), сва лица из Бара, због постојања основане сумње да су починила кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Приликом претреса стана који кориости В.Л. полицијски службеници су пронашли и одузели једну пвц кесицу са садржајем биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана тежине 6,1 грам, коју је ово лице када су дошли полицијски службеници одбацио кроз прозор стана. Даљим претресом је пронађена још једна пвц кесица са садржајем биљне материје тамозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана тежине 4,3 грама, новац у износу од 260 еура за који се сумња да је стечен продајом опојних дрога и дигиталну вагу за прецизно мјерење. Претресом стана који користи М.К. полицијски службеници су пронашли и одузели двије пвц кесице са садржајем биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана количине 8,6 грама и једну цигарету тзв. џоинт у којем се налазила биљна материја тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана масе 0,7 грама. Полицијски службеници су приликом претреса стана који користи Н.Г. пронашли и одузели пет пиштољских метака и два пушчана метка.

Ова лица су, како се сумња, у дужем временском периоду у току 2017. године и у првом дијелу 2018. године на подручју Општине Бар већем броју лица продавали опојне дроге марихуана, кокаин, амфетамин и МДМА. Приликом предузимања полицијских мјера и радњи на овом предмету у наведеном временском периоду у 22 наврата су извршене заплијење опојних дрога код крајњих купаца и то: 135,35 грама марихуане, 98,950 грама амфетамина, 20,752 МДМА, 2,44 грама кокаина. У једном случају дрога је заплијењена од стране службеника Управе царина Црне Горе.

О догађају је обавијештен државни тужилац у ВДТ у Подгорици који је наложио да се В.Л, Ђ.Д, Н.Г. и М.К. лише слободе и да му се приведу уз кривичне пријаве због постојања основане сумње да је су починилли кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога. Државни тужилац у Основном државном тужилаштву је наложио да се против Н.Г. поднесе кривична пријава у редовном поступку због постојању основане сумње да је починио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?