Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

”Фирст Лего Леагуе Монтенегро 2018” у ОШ „Штампар Макарије“

Објављено: 13.04.2018. 14:15 Аутор: Министарство науке
”Фирст Лего Леагуе Монтенегро 2018”, у организацији Фондације ”Млади проналазачи Црне Горе”, одржаће се по четврти пут у суботу 14. априла, у О.Ш. „Штампар Макарије“ у Подгорици, од 10 часова. Побједник такмичења ће представљати Црну Гору на Европском такмичењу у Естонији (Таллинн) у периоду од 6-8.јуна 2018. године.

На овогодишњем такмичењу учествује 10 тимова, који ће представљати 7 основних школа из Подгорице. У овом изазову учествује више од 255.000 дјеце широм свијета, узраста од 9-16 година, сврстанх у 32.000 тимова из преко 88 земаља. Изазов (тема) за ову годину је “Хyдро Дyнамицс” или побољшање начина на који људи проналазе воду, транспортују, користе или њоме располажу.

Фондација ”Млади проналазачи Црне Горе” је носилац лиценце за организацију ФИРСТ ЛЕГО Лиге (ФЛЛ), такмичења које све више осваја свијет и чији оснивачи су америчка организација ФИРСТ и Данска компанија ЛЕГО, творац чувених ЛЕГО коцкица.

ФИРСТ ЛЕГО Лига (ФЛЛ) је програм роботике за узраст од 9 до 16 година, који је осмишљен са циљем да подстакне интересовање дјеце за науку и технологију. Мисија ФЛЛ- а јесте да инспирише младе људе да остварују своје потенцијале и снове у науци и технологији. Кроз ФЛЛ прогам они добијају занимљиве задатке и изазове на које, кроз тимски рад и надзором ментора, дају иновативна рјешења. Задатак - изазов за младе проналазаче је да направе аутономног робота од ЛЕГО коцкица коришћењем комплета ЛЕГО МИНДСТОРМС. Тимови стичу поене креирањем иновативних рјешења за проблем који им је постављен, уз обавезу да се придржавају кључних правила и принципа ФЛЛ-а.

Корисни линкови:
хттп://www.усфирст.орг/
хттп://www.фирстлеголеагуе.орг/цхалленге
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?