Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Бошковић одржао редовни састанак са војно-дипломатским представницима у иностранству

Објављено: 13.04.2018. 18:33 Аутор: мод
Министар одбране мр Предраг Бошковић са сарадницима одржао је данас редовне годишње консултације са војно-дипломатским представницима Црне Горе акредитованим у иностранству.

Министар Бошковић је истакао важност обављања дужности изасланика одбране у иностранству, узимајући у обзир да директно заступају интересе наше земље, Владе Црне Горе, као и Министарства одбране и Војске Црне Горе. Такође је нагласио неопходност активног ангажмана у земљама пријема, односно свакодневно и свеобухватно одржавање билатералних одбрамбених односа са савезничким земљама, што је од пресудне важности за јачање међусобног повјерења и позиционирања Црне Горе као квалитетног и поузданог савезника.

Војно-дипломатски представници информисали су министра о реализованим билатералним и мултилатералним активностима у протеклој години и упознали га са кључним приоритетима за рад у наредном периоду. Они су исказали задовољство сарадњом са надлежним институцијама у земљама у којима су акредитовани, као и подршком коју добијају из матичне институције. Истакли су да само заједничким дјеловањем, стратешки циљеви Црне Горе могу у потпуности бити остварени.

Министар је закључио да ће Министарство одбране Црне Горе, у складу са својим могућностима и потребама, наставити да јача војно-дипломатску мрежу у иностранству. Најавио је да ће се убудуће сагледати и конкретизовати ширење ове мреже, у циљу што квалитетнијег међународног представљања Црне Горе и професионалног испуњавања националних одбрамбених и безбједносних циљева.

mod mod

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?