Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потписивањем финалног цертификата озваничена примопредаја хеликоптера Белл 412 ЕП

Објављено: 14.04.2018. 21:04 Аутор: мод

Потписивањем посебног цертификата (Цертификат оф финал аццептанце), као финалног документа, данас је и озваничена примопредаја хеликоптера Белл 412ЕП који је јуче стигао у Црну Гору за потребе Ваздухопловства Војске Црне Горе.

Цертификат је у име Министарства одбране потписала генерална директорка Директората за материјалне ресурсе, Алма Љуљанај, а у име Канадске привредне корпорације (Цанадиан цоммерциал цорпоратион) Патриша Дењол (Патрициа Даигнеаулт).

Овом чину претходило је тестирање ваздухоплова од стране комисије састављене од представника Ваздухопловства Војске Црне Горе и компаније Белл, као и финализација неопходних административних процедура.

Подсјетимо да су четири пилота ВВЦГ већ успјешно завршила обуку за управљање овим типом хеликоптера, као и јачим, 412 ЕПИ, од којих два тек треба да стигну у другој половини ове године, а да су два инжињера и четири техничара прошла неопходну обуку за одржавање. Они ће чинити експертски тим који ће одмах почети да ради на увођењу хеликоптера у оперативну употребу.  

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?