Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Полиција поступила по свакој пријави у вези са дешавањима на дан одржавања избора

Објављено: 16.04.2018. 05:11 Аутор: УП
Управи полиције је током изборног дана, од раних јутарњих часова до 20,05 часова, сходно тренутним подацима, пријављено 28 догађаја на територији Црне Горе, а који се односе на дешавања у вези са предсједничким изборима.

Од ових 28 догађаја, у Подгорици је пријављено осам, у Никшићу седам, у Бијелом Пољу седам, у Пљевљима два, у Мојковцу два, у Будви један и у Андријевици један догађај.

Службеници Управе полиције су поступили по свакој пријави и предузели мјере и радње из своје надлежности. У највећем броју случајева, службеници полиције су изашли на лице мјеста гдје су обавили службене мјере и радње. Са догађајима за која је постојала потреба упознати су и надлежни тужиоци.

Највише пријава односило се на негодовање што лица нема у бирачком списку на одређеном бирачком мјесту или на немогућност гласања због других разлога техничке природе (шест случајева), упућене увреде или псовке на бирачком мјесту или у близини бирачког мјеста (четири случаја), ометање рада на бирачком мјесту (два случаја) и наводну куповину гласова (два случаја).

Остале пријаве, по један случај, односиле су се на: физички напад на бирачком мјесту – лице доведено у полицијске просторије ради даљег поступања; приговор на бирачком мјесту од стране лица које је већ гласало зато што није претходно добило позив за гласање на српском језику; наводно вођење тзв. спискова бирача ван бирачког мјеста – лице упућено на подношење пријаве; отуђење беџа члану бирачког одбора – лице за које се сумња да је отуђило беџ пронађено; отуђење гласачког листића од стране бирача које га је узело у намјери да наводно гласа; намјеру једног лица да наводно сломи бирачку кутију – позивалац одустао од пријаве; фотографисање листића од стране једног бирача – гласачки листић проглашен неважећим; онемогућавање гласања једног лица од стране другог физичким спрјечавањем након чега је лице одустало од пријаве; новац који је посматрач видио код једног лица а за који је изразио сумњу да је намијењен куповини гласова; возило у којем се наводно уписује ко излази на гласање у којем претресом по прибављеној наредби судије за истрагу није пронађено ништа што би указивало на извршење кривичног дјела; неспоразум између чланова штаба једне политичке партије; оштећење браве на бирачком мјесту прије отварања бирачког мјеста које је тужилац након извршеног увиђаја и констатовања да није било уласка у објекат квалификовао као КД уништење и оштећење туђе ствари и лупање на вратима на бирачком мјесту од стране непознатог лица након затварања бирачког мјеста.

Полицијски службеници ће предузимати даље мјере и радње у комуникацији са надлежним тужиоцима.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?