Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Представници Црне Горе учествовали на састанку ГФЦМ на тему управљања рерусима на Медитерану

Објављено: 16.04.2018. 19:42 Аутор: МПРР

Представници Директората за рибарство Министарства пољопривреде и руралног развоја присуствовали су прошле седмице у Загребу састанку који је организовала Генерална комисија за рибарство у Медитерану на тему евалуације стратегије управљања у Јадрану.

Сврха одржавања састанака била је процјена биолошких, економских и социјалних посљедица могућих сценарија управљања у одабраним студијама случаја у подручјима ГФЦМ-а. Представљени су различити могући начини управљања заједничким ресурсима, посебно ресурсима ситне плаве рибе, за коју је потребно додатно појачати мјере одрживог управљања у циљу смањења могућности прекомјерног искоришћавања овог, за све државе Јадрана, значајног ресурса.

Састанцима су присуствовали представници из реда научних и административних институција земаља чланица ГФЦМ-а које излазе на Јадранско море, представници Европске комисије као и представници међународних организација и регионалних и субрегионалних пројеката, који се баве проблематиком рибарства и заштитом животне средине.

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?