Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Начелница Пејовић учествовала на састанку Комисије за родну равноправност Савјета Европе (ГЕЦ) у Стразбуру

Објављено: 17.04.2018. 19:11 Аутор: Маја Јовић
Комисија за родну равноправност Савјета Европе (ГЕЦ) одржала је 13. састанак у Стразбуру, гдје се расправљало о новој Стратегији Савјета Европе о равноправности полова од 2018. до 2023. године, као и о процесу израде нацрта препоруке Савјета министара за спријечавање и сузбијање сексизма.

На конференцији је, испред Министарства за људска и мањинска права и Владе Црне Горе, учествовала начелница Одјељења за послове родне равноправности, Биљана Пејовић.

Она је говорила о актуелним дешавањима по питању родне равноправности у Црној Гори.
Акценат је ставила на политичку партиципацију жена и дјеловање Женске политичке мреже.

Пејовићева је информисала да Женску политичку мрежу чине политичарке из редова владајућих партија и опозиције, као и представнице академске заједнице, те да је настала под окриљем програма „Подршка антидискриминационим и политикама родне равноправности“, који финансира Делегација Европске уније у Црној Гори, а спроводи Канцеларија Програма Уједињених нација за развој (УНДП) у Црној Гори у сарадњи са Министарством за људска и мањинска права.

“Женска политичка мрежа промовише глас жена и њхово активно учешће у политици. Она доприноси постизању пуне родне равноправност, не само у политици, већ и у свим областима живота. Учешће жена у политици питање људских права и један од основних показатеља демократичности друштва.”

Она је још поручила да у предстојећем периоду предстоји увођење суштинских промјена на пољу родне равноправнсти и политичке партиципације жена.


Министарство за људска и мањинска права
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?